Podcast Kepimpinan: Pembelajaran Daripada 4 Mentor Dojo

Feb 09, 2017 0 Minit
podcast, kepimpinan, pembelajaran

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Leaderonomics, Roshan Thiran, berkongsi pembelajaran yang beliau perolehi daripada empat ketua pegawai eksekutif yang menjadi mentor Dojo kepada peserta-peserta program Kepimpinan Dojo Leaderonomics.

Tunggu… Apa itu program Dojo? Tontonilah video berikut berikut dan kenalilah Program Kepimpinan Dojo.

Dengarlah podcast oleh Roshan tentang pembelajaran yang beliau perolehi daripada empat ketua pegawai eksekutif berkenaan: Albern Murthy (Digi), Joel Kornreich (Alliance Bank), Zainal Abidin Abd Jalil (DNeX) dan Lee Lung Nien (Citibank Malaysia):

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang program Dojo Leaderonomics untuk membantu mempercepatkan prestasi organisasi anda, hubungi kami melalui info@leaderonomics.com. Untuk maklumat lanjut mengenai Leaderonomics sebagai organisasi sosial, kunjungi www.leaderonomics.org. Untuk mendengar Podcast Kepimpinan yang lain, klik di sini.  

 

Sila Kongsi

Alt
Artikel ini diterbitkan oleh penyunting-penyunting Leaderonomics.com

Cadangan Buat Kamu

wanita

Mengapa Kepimpinan Memerlukan Lebih Ramai Wanita

Oleh Roshan Thiran. Apabila pandangan pemimpin dunia selari dengan data penyelidikan, sebagai pemimpin perniagaan kita tidak boleh mengabaikan mesej yang disampaikan: jika perniagaan, komuniti dan negara kita ingin terus berkembang maju, kita bukan sahaja perlu melakukan lebih banyak usaha untuk menggalakkan wanita berbakat memegang peranan kepimpinan, malah kita juga perlu bertindak dengan lebih pantas bagi merapatkan jurang ketidaksamaan ini.

Mar 16, 2026 3 Minit

Bunga

Serlahkan Nilai-nilai Murni dan Etika Kerja Anda bersama Roshan Thiran

Di episod 5, Waheeda kembali semula menemubual tetamu yang tidak asing, Roshan dari syarikat Leaderonomics. Bagaimana kita boleh memupuk nilai-nilai sebagai seorang pekerja. Beliau juga mengatakan bahawa setiap individu boleh menunjukkan nilai mereka, tidak kira sebagai pekerja biasa mahupun sebagai pemimpin, di dalam pejabat ataupun interaksi di alam maya. Marilah kita bersama-sama serlahkan nilai-nilai positif di organisasi kita.

Mar 17, 2023 10 Min Podcast

Alt

Tip Kepimpinan: Manfaatkan Bakat Anda

Setiap orang mempunyai bakat istimewa yang tersendiri. Baik kita pandang ke dalam, cungkilkan dan manfaatkan bakat kita itu.

Aug 16, 2017 1 Min Video

Jadilah Pembaca Leader’s Digest