Podcast Kepimpinan: 10 Pemimpin Yang Memberi Inspirasi

Feb 04, 2017 0 Minit
pocast, kepimpinan

Jarang sekali seseorang individu membentuk pendirian dan tindakan secara sendirian. Sebagai seorang pemimpin dan Ketua Eksekutif Leaderonomics, Roshan Thiran, berkata beliau sentiasa mendapat inspirasi daripada pemimpin-pemimpin lain. Terdapat 10 pemimpin yang memberi inspirasi kepada beliau.

Dalam siri Podcast Kepimpinan ini, Roshan menyenaraikan 10 pemimpin terbaik dari Asia dan dunia Barat yang merupakan sumber inspirasinya sepanjang masa ini.

Pemimpin-pemimpin tersebut termasuk Michael Petrucelli, Allahyarham Mokhtar Dahari, Datuk Steven Tan, Profesor George Kohlrieser dan Tan Sri Liew Kee Sin.

Dengarlah podcast oleh Roshan tentang inspirasi yang beliau perolehi daripada 10 pemimpin ini:

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Perkhidmatan Korporat Leaderonomics untuk membantu mempercepatkan prestasi  organisasi anda, hubungi kami melalui info@leaderonomics.comUntuk maklumat lanjut mengenai Leaderonomics sebagai organisasi sosial, kunjungi www.leaderonomics.org. Untuk mendengar Podcast Kepimpinan yang lain, klik di sini.  

 

Sila Kongsi

Kepimpinan

Tag: Anda Seorang Pemimpin

Sumber Rujukan:

https://traffic.omny.fm/d/clips/de62ff84-6498-49d0-a266-a9d50120c712/0d99b811-24c5-4fc8-9a18-aa7e005b1250/d55d343d-eac9-44fa-8598-aa7e008a9953/audio.mp3?show=raiseyourgame

Alt
Artikel ini diterbitkan oleh penyunting-penyunting Leaderonomics.com

Cadangan Buat Kamu

menjaga

Adakah Anda Masih Menjaga “Cat” yang Sudah Lama Kering?

Oleh Roshan Thiran. Berapa banyak masa setiap hari anda habiskan untuk mempertahankan sesuatu yang sebenarnya sudah lama selesai?

Mar 22, 2026 3 Minit

Komunikasi

COVID-19 Merubah Komunikasi bersama Roshan Thiran

Di episod 4, Waheeda kembali semula menemubual tetamu yang tidak asing, Roshan dari syarikat Leaderonomics. Bagaimanakah krisis Covid-19 merubah norma terbaru kita? Adakah ia merubah cara kita berkomunikasi selamanya? Disini, Roshan berkongsi perspektifnya tentang krisis Covid-19 dan juga berkongsi tips-tips untuk mendapatkan interaksi atas talian yang efektif.

Mar 16, 2023 10 Min Podcast

Alt

Berbaloi Mengotori Tangan Anda

Kepimpinan hanya boleh dipelajari dan dibentuk dalam proses mengotori tangan melalui pengalaman hidup. Konteks membentuk kebolehan kepimpinan. Tontonilah video ini.   Untuk membaca artikel berkaitan, klik Mengotori Tangan Anda.

Jul 17, 2017 4 Min Video

Jadilah Pembaca Leader’s Digest