Tahun Baru, Diri Baru bersama Roshan Thiran

Mar 12, 2023 10 Min Podcast
Roshan Thiran
Sumber:

Gambar oleh Ian Schneider dari Unsplash

Tamparan Idea - Podcast Kepimpinan

Di episod 1, host Waheeda menemubual dengan Encik Roshan Thiran; pengasas syarikat Leaderonomics, untuk membincang tentang azam tahun baru. Ia adalah topik yang menjadi tanda tanya kepada ramai individu pada masa kini. Pentingkah resolusi tahun baru kepada kita semua? Di sini, Encik Roshan memberitahu bahawa kita mempunyai pilihan lain jika kita tidak ada resolusi tahun baru.

Sila Kongsi

Kepimpinan

Tag: Anda Seorang Pemimpin

Alt

Roshan adalah pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif dari Leaderonomics Group. Beliau percaya bahawa semua orang boleh memimpin dan boleh “memberi kesan/membuat lekukan di alam semesta” dengan cara mereka masing-masing. Beliau sering muncul di televisyen, radio and beberapa penerbitan untuk berkongsi Ilmu Membina Pemimpin dan pembangunan kepimpinan. Ikut beliau di https://www.linkedin.com/in/roshanthiran/ atau di https://www.roshanthiran.com/

Cadangan Buat Kamu

ASMR

Mengapa ASMR Mungkin Lebih Baik Daripada Muzik Sebagai Teman Kerja

Oleh Anggie Rachmadevi. Menariknya, bunyi ASMR yang unik mungkin menjadi teman kerja yang lebih hebat daripada senarai lagu kegemaran anda. Inilah yang sains dedahkan tentang peranannya dalam meningkatkan produktiviti di tempat kerja.

Sep 25, 2025 3 Minit

Graduan wanita

Dilema Seorang Graduan Baru bersama Andrea Chew

Di episod 3, host Waheeda sekali lagi menemubual dengan Andrea Chew; Strategik Projek Partner di Leaderonomics, tentang topik hangat diantara 'fresh graduate' yang mula melangkah ke dunia pekerjaan. Bagaimanakah seseorang graduan baru boleh menyesuaikan diri di tempat kerja? Di sini, Andrea Chew akan berkongsi beberapa tip-tip kepada para siswa dan siswi untuk berkeyakinan lebih tinggi.

Mar 15, 2023 10 Min Podcast

Profesional

Tareef Jafferi | Perkara Asas daripada Profesional

Tareef ialah Pengasas & CEO di Happily.ai. Beliau ialah seorang inovator yang berfokus pada produk, dengan minat mendalam terhadap data, reka bentuk, dan penggunaan teknologi untuk kebaikan.

Apr 14, 2025 10 Min Video

Jadilah Pembaca Leader’s Digest