Oleh Sonia Mcdonald. Setiap tempat kerja pasti ada satu: Vampire Tenaga. Mereka menghisap semangat, hidup dengan sikap negatif, dan membuat anda rasa seolah-olah baru selesai maraton — tanpa rasa puas. Berikut cara untuk mengatasinya.
Di episod 5, Waheeda kembali semula menemubual tetamu yang tidak asing, Roshan dari syarikat Leaderonomics. Bagaimana kita boleh memupuk nilai-nilai sebagai seorang pekerja. Beliau juga mengatakan bahawa setiap individu boleh menunjukkan nilai mereka, tidak kira sebagai pekerja biasa mahupun sebagai pemimpin, di dalam pejabat ataupun interaksi di alam maya. Marilah kita bersama-sama serlahkan nilai-nilai positif di organisasi kita.
Kepimpinan hanya boleh dipelajari dan dibentuk dalam proses mengotori tangan melalui pengalaman hidup. Konteks membentuk kebolehan kepimpinan. Tontonilah video ini. Untuk membaca artikel berkaitan, klik Mengotori Tangan Anda.